50 smakelijke tips van Imkerij de Drakenbijen
Honing-gember glazuurde zalm: Meng honing, verse geraspte gember, sojasaus en knoflook. Giet het mengsel over de zalm en bak in de oven tot hij gaar is.
Honing geroosterde groenten: Meng honing, olijfolie en zout. Rooster groenten zoals wortels, zoete aardappelen en uien in de oven en giet het honing mengsel er overheen.
Honing-mosterd kip: Meng honing, dijonmosterd, olijfolie, knoflook, tijm en citroensap. Bedek kipfilets met het mengsel en bak in de oven tot ze gaar zijn.
Honing-glazuurde varkenskarbonades: Meng honing, sojasaus, knoflook en rode peper vlokken. Bak de karbonades in de oven en glazuur met het honing mengsel.
Griekse yoghurt met honing en noten: Rooster noten zoals walnoten, amandelen of hazelnoten. Schep Griekse yoghurt in een kom, voeg honing toe en strooi de geroosterde noten eroverheen.
Honing-bananenbrood: Voeg honing toe aan je favoriete bananenbrood recept voor extra zoetheid en een heerlijke smaak.
Honing-geitenkaas salade: Meng honing, balsamicoazijn en olijfolie. Voeg de dressing toe aan een salade met geitenkaas, walnoten en verse spinazie.
Honing en kruiden gebraden kip: Meng honing, olijfolie, knoflook en verse kruiden zoals rozemarijn, tijm en salie. Bedek een hele kip met het honing mengsel en bak in de oven tot hij gaar is.
Honing-rozemarijn geroosterde aardappelen: Meng honing, olijfolie en gehakte rozemarijn. Bedek aardappelen met het mengsel en rooster in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Honing-citroen dressing: Meng honing, olijfolie, vers citroensap, mosterd en zout. Gebruik als dressing voor een salade of als marinade voor kip of vis.
Honing-geroosterde perziken: Snijd perziken doormidden en verwijder de pit. Borstel met honing en rooster in de oven tot ze zacht zijn. Serveer met vanille-ijs of Griekse yoghurt.
Honing-citroen geglazuurde wortelen: Meng honing, olijfolie, citroensap, knoflook en komijn. Rooster wortelen in de oven en glazuur met het honing mengsel.
Honing-pecannoten granola: Meng havermout, pecannoten, honing, olijfolie en kaneel. Bak in de oven tot knapperig en serveer met yoghurt en vers fruit.
Honing-gember thee: Voeg een lepel honing en een paar plakjes verse gember toe aan een kopje thee voor een verwarmende en zoete drank.
Honing-balsamico geroosterde brussel spruiten: Snijd brussel spruiten doormidden en rooster ze met olijfolie, balsamicoazijn en honing in de oven tot ze goudbruin zijn en gekarameliseerd.
Honing-sojasaus geroosterde zalm: Meng honing, sojasaus, knoflook, sesamolie en groene uien. Giet het mengsel over de zalm en rooster in de oven tot hij gaar is.
Honing-knoflook geroosterde kikkererwten: Meng kikkererwten met olijfolie, honing, knoflook en komijn. Rooster in de oven tot ze knapperig zijn en serveer als snack of bijgerecht.
Honing-citroen kippenvleugels: Meng honing, citroensap, olijfolie, knoflook en rode pepervlokken. Bedek kippenvleugels met het mengsel en bak in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Honing-balsamico geroosterde groenten: Meng honing, balsamicoazijn, olijfolie en zout. Rooster een mix van groenten, zoals paprika, courgette en ui, in de oven en giet het honing mengsel er overheen.
Honing-walnoten brood: Voeg honing en gehakte walnoten toe aan een eenvoudig brood recept voor extra smaak en textuur.
Honing-knoflook geroosterde bloemkool: Meng honing, knoflook, olijfolie en zout. Rooster bloemkoolroosjes in de oven en glazuur met het honing mengsel.
Honing-limoen garnalen: Meng honing, limoensap, knoflook en rode pepervlokken. Marineer garnalen in het mengsel en bak in de oven tot ze gaar zijn.
Honing-maanzaad dressing: Meng honing, olijfolie, maanzaad, mosterd en azijn. Gebruik als dressing voor een salade met bladgroenten, fruit en noten.
Honing-mosterd aardappelsalade: Meng honing, dijonmosterd, olijfolie, knoflook, azijn en zout. Meng met aardappelen, ui, bleekselderij en peterselie voor een smakelijke salade.
Honing-sinaasappel glazuurde ham: Meng honing, sinaasappelsap, mosterd en kruidnagel. Giet het mengsel over een ham en bak in de oven tot hij gaar is.
Honing-kaneel banaan pannenkoeken: Meng bloem, banaan, ei, melk, kaneel en honing tot een beslag. Bak de pannenkoeken in een pan en serveer met extra honing en fruit.
Honing-rode wijn vinaigrette: Meng honing, rode wijnazijn, olijfolie, mosterd en knoflook. Gebruik als dressing voor een salade met groenten, kaas en noten.
Honing-pecannoten brie: Bedek brie met gehakte pecannoten en honing. Bak in de oven tot de kaas zacht en smeerbaar is.
Honing-rozenwater yoghurt: Meng honing, rozenwater en Griekse yoghurt. Serveer als dessert met fruit en noten.
Honing-sriracha geglazuurde kippenvleugels: Meng honing, sriracha saus, knoflook en limoensap. Bedek kippenvleugels met het mengsel en bak in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Honing-mosterd koolsalade: Meng honing, mosterd, azijn en olijfolie. Meng met kool, wortelen, appel en rozijnen voor een heerlijke koolsalade.
Honing-vijgen pizza: Bedek pizza met vijgen, geitenkaas, honing en walnoten. Bak in de oven tot de korst knapperig is.
Honing-lavendel ijs: Meng honing, slagroom, melk en gedroogde lavendel. Maak er ijs van in een ijsmachine en serveer als dessert.
Honing-citroen geroosterde kip: Meng honing, citroensap, olijfolie, knoflook en tijm. Bedek kip met het mengsel en bak in de oven tot hij gaar is.
Honing-balsamico geroosterde peren: Snijd peren doormidden en verwijder de kern. Rooster ze met honing en balsamicoazijn in de oven tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
Honing-mosterd aardappelwedges: Meng honing, mosterd, olijfolie en zout. Rooster aardappelwedges in de oven en glazuur met het honing mengsel.
Honing-walnoten banaanbrood: Voeg honing en gehakte walnoten toe aan een bananenbrood recept voor extra zoetheid en knapperigheid.
Honing-geglazuurde worteltaart: Meng honing, boter, vanille en poedersuiker. Bedek een worteltaart met het mengsel en bak in de oven tot het glazuur is opgesteven.
Honing-gember roerbaksaus: Meng honing, sojasaus, geraspte gember, knoflook en rijstazijn. Gebruik als saus voor een roerbak met groenten en vlees.
Honing-pecannoten geroosterde zoete aardappelen: Meng honing, olijfolie, kaneel en gehakte pecannoten. Rooster zoete aardappelen in de oven en bedek met het honing mengsel.
Honing-limoen dressing: Meng honing, limoensap, olijfolie, knoflook en zout. Gebruik als dressing voor een salade met groenten en fruit.
Honing-geitenkaas pizza: Bedek pizza met geitenkaas, honing en verse kruiden zoals tijm of rozemarijn. Bak in de oven tot de korst knapperig is.
Honing-sinaasappel kwarktaart: Meng honing, kwark, sinaasappelsap en vanille. Giet het mengsel over een bodem van verkruimelde koekjes en bak in de oven tot de taart is opgesteven.
Honing-knoflook geroosterde kalkoen: Meng honing, knoflook, olijfolie en zout. Bedek een kalkoen met het honing mengsel en rooster in de oven tot hij gaar is.
Honing-kaneel geroosterde appels: Snijd appels in parten en bedek met honing, kaneel en boter. Rooster in de oven tot ze zacht zijn.
Honing-balsamico geroosterde pompoen: Snijd pompoen in blokjes en bedek met honing, balsamicoazijn en olijfolie. Rooster in de oven tot ze zacht zijn.
Honing-knoflook geroosterde garnalen: Meng honing, knoflook, olijfolie en zout. Bedek garnalen met het mengsel en rooster in de oven tot ze gaar zijn.
Honing-gember kipsalade: Meng honing, geraspte gember, sojasaus, limoensap en olijfolie. Gebruik als dressing voor een salade met kip, avocado en groenten.
Honing-citroen glazuurde koekjes: Meng honing, citroensap en poedersuiker. Bedek koekjes met het glazuur en laat opstijven.
Honing-geroosterde knoflook hummus: Meng kikkererwten, tahini, honing, geroosterde knoflook en olijfolie in een blender tot een gladde massa. Serveer met groenten en crackers.