Aantal personen 6-8
Tips
Als je dit in de oven maakt dan voorverwarmen op 160 gr.
Ik heb het in de omnicooker gemaakt op slowcook 6-8 uur op 80 a 85 graden
Let op!! bij slowcook de rode wijn en runderbouillon halveren.
Dit gerecht is gemaakt door Annemie Verkoeijen
Ingrediënten
1,5 -2 kg Runder Braadvlees van de schouder
2 EL olie
Zout en peper
1 ui fijn gehakt
2 wortels fijne blokjes
2 stukken bleekselderij in schijfjes
4 teentjes knoflook fijn gehakt
1 Cub rode wijn
2 cub runderbouillon
1 blik Tomatenblokjes (400gr)
2 EL tomatenpuree
2 Laurier balden
1 Tl gedroogde Thijm
1 Tl gedroogde Rozemarijn
1 Tl gedroogde Oregano
1 Tl gedroogde Basilikum
1 Tl Paprika
1 El Balsamico
2 El gehakte verse Peterselie voor de garnering
(Voor)bereiding
Verwarm de oven voor
Droog het braadvlees en kruid het met zout en peper ( niet te zuinig)
Verhit de olie in een braadpan, een dutch oven of in de multi / omnicooker. Braad het vlees aan alle kanten bruin aan.
Haal het vlees uit de pan en braad in dezelfde pan de uien, wortels en selder aan totdat ze zacht zijn
Voeg de knoflook toe en bak plm 2 min.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Doe de rode wijn bijvoegen en schraap de bodem schoon.
Voeg vervolgens de bouillon en de overige ingrediënten toe kruiden
Leg het vlees terug in de pan.
doe de deksel erop en zet in de oven voor 3 a 4 uur. Bij de slowcooker 6-8 uur.
Haal het vlees uit pan en snij tegen de draad het vlees in hapklare brokken.
Serveer met puree,rijst of brood
Garneer met peterselie